Iedereen kan een pasta pesto maken, maar niet iedereen weet hoe je een pasta pesto maakt die glad is met veel pestosaus zonder tonnen extra olie toe te voegen! Heb je tijdens je studententijd op kamers gewoond of woon je daar momenteel nog, dan is de kans groot dat dit recept regelmatig voorbijkomt. In deze blog lees je een aantal handige tips die makkelijk toe te passen zijn voor de perfecte pasta pesto.

pasta pestoHoe maak je een romige pasta pesto met pestosaus

Als je ooit pasta pesto hebt gemaakt en vond dat het een beetje aan de droge kant was, dan is de kans groot dat je dit hebt proberen te reden door meer en meer olijfolie toe te voegen. Zonde, want dit is helemaal niet nodig en je pasta smaakt er alleen maar vettiger door. Voeg pasta kookwater toe. Het verdunt de pesto, zodat het alles mooi bedekt en een glanzende pestosaus ontstaat. Het zetmeel in het water emulgeert met de pesto, wat simpelweg betekent dat het vet in de pesto + zetmeel in het water dikker wordt. En DAT is het geheim van het maken van een romige pestopasta die glad is met pestosaus zonder tonnen en tonnen extra olie toe te voegen!

De beste pasta pesto bestellen bij Feel Good Kitchen

De beste pasta voor pasta pesto bestaat niet. Je kunt het gerecht maken met elke pasta die je hartje begeert. Echter kiezen veel mensen voor penne of ziti (dat is gewoon penne met een glad oppervlak). Met deze varianten profiteer je van een gelijkmatige verdeling en je krijgt de ‘sappigste’ pesto-pasta. Tip! Een pasta pesto bestellen bij Feel Good Kitchen zorgt ervoor dat je goed kan proeven hoe de beste variant smaakt.

Pasta pesto tips

Gooi de pasta in een kom, niet in de pot waarin je de pasta hebt gekookt – basilicum houdt niet van warmte en kleurt donker. De hitte van de pasta is oké, maar als je de warmte van de pan toevoegt, zal de basilicum hier niet goed op reageren. Pesto is meestal zo goed op smaak, dat je geen zout hoeft toe te voegen. De beste manier om pasta pesto op smaak te brengen is door het water te zouten.

Comments are disabled.