Een groepsontbijt organiseren doe je zo

De belangrijkste maaltijd van de dag is het ontbijt. Het laadt je lichaam op na zo’n lange tijd sinds het avondeten. Je zou in de verleiding kunnen komen om het ontbijt maar al te vaak over te slaan, vooral als je vindt dat het ontbijt te lang duurt. Bovendien kan het woon-werkverkeer in de ochtend zo chaotisch zijn dat mensen het ontbijt meestal overslaan omdat ze zo druk bezig zijn met het regelen van alle anderen in huis. Aan de andere kant ben jij misschien wel een van die mensen die je dag willen beginnen met een heerlijk ontbijt. Met deze basistechnieken maak je je ontbijt snel en lekker klaar Om goed te eten en door te gaan met je dag, moet je vertrouwen op een aantal snelle en gezonde ontbijt ideeën. Gezond eten is net zo belangrijk als bijvoorbeeld het aanschaffen van een ontkalker koffiemachine om ervoor te zorgen dat je koffie goed smaakt.

Voeg een bron van antioxidanten toe

Je wist misschien al dat antioxidanten je lichaam kunnen beschermen tegen bepaalde biochemische veranderingen die door stress worden veroorzaakt. Het is erg belangrijk om ten minste één voedingsmiddel met veel antioxidanten in je ontbijt op te nemen. Dit geldt vooral als je een veeleisende en lange werkdag voor de boeg hebt. De top vruchten met veel antioxidanten zijn bosbessen, veenbessen, aardbeien, bramen, frambozen en zelfs goji-bessen. Hoe raar het ook mag klinken, antioxidanten voor je lichaam zijn net zo cruciaal als ontkalkingstabletten voor je koffiezetapparaat. Beide werken goed bij het verwijderen van ongewenste aanslag van binnenuit. Dus als je zo’n goed effect op je lichaam wilt, dan moet je zeker die antioxidanten binnen zien te krijgen.

Kies voor volkoren granen

Alle experts zijn het erover eens dat het kiezen van volle granen versus geraffineerde granen de beste manier is om de dag uit voeding oogpunt te beginnen. De raffinage procedure verwijdert enkele cruciale voedingsstoffen uit ingrediënten. Verrijkt tarwemeel of ongebleekt tarwemeel worden bijvoorbeeld niet als volkoren beschouwd. Volle granen verhogen het vezelgehalte van je ontbijt. Dit zal helpen om je voor langere tijd vol te houden en je bloedsuikers te reguleren. Deze vezels kunnen een gezond cholesterolgehalte ondersteunen en tegelijkertijd de gezondheid van je spijsverteringskanaal behouden. Houd er rekening mee dat een product misschien niet echt volkoren is, alleen omdat het op de verpakking staat. Zoek naar componenten zoals volkoren meel, bruine rijst, haver, spelt, vlas, rogge en gerstemeel op het voedingsetiket.

Probeer zoveel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen te eten

Natuurlijk is het eten van een bord aardbeien in plaats van een aardbei taartje veel gezonder. Je kunt ook een stap verder gaan en altijd kiezen voor hele voedingsmiddelen wanneer dat mogelijk is. Een kom zelfgemaakte havervlokken heeft bijvoorbeeld de voorkeur boven veel van de ontbijtgranen in dozen die je in de supermarkt vindt, vooral als het geen volkoren granen zijn. Vezels zorgen ervoor dat je je langer gevuld voelt. Niet alleen dat, maar zelfs met de toevoeging van een scheutje honing of agave nectar, bevatten de meeste bewerkte granen meer suiker dan een kom haver. Over het algemeen geldt: hoe gezonder een voedingsmiddel voor je is, hoe minder ingrediënten het bevat. Houd daar dus rekening mee bij het bereiden van je ontbijt.

Comments are disabled.