repten met kruiden

Kook jij graag? Zo ja, gebruik je dan veel kruiden en specerijen? Als je van een beetje pit houdt, en van pure gerechten, dan kan dat een hele goede optie zijn. In dit artikel bespreken we een aantal kruiden en specerijen voor smakelijke gerechten.

Met kruiden en specerijen kun je een heleboel landen in je keuken halen. Ze geven je de gelegenheid om smaakvolle en soms pittige gerechten op tafel te zetten, uit alle streken van de wereld. Daarbij zijn sommige kruiden en specerijen ook nog eens erg gezond, denk bijvoorbeeld aan kurkuma, dat ontstekingen tegengaat, koriander dat goed is voor de gezondheid van je haar, of knoflook, dat een bloedzuiverend effect heeft.

Voedselallergieën

Behalve dat kruiden en specerijen dus veel smaak toevoegen aan je gerechten en heel gezond zijn, zijn ze ook nog eens heel geschikt voor mensen die last hebben van een voedselallergie. Veel van de kruiden en specerijen en kruidenmixen, bijvoorbeeld die je kunt vinden op, zijn:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Geschikt voor vegetariërs
  • Zoutarm
  • Vrij van E-nummers

Of je nu kiest voor gemalen peper, garam masala, Ceylon kaneel, mosterdzaad, chipotle peper of fenegriekzaad, ze zijn allemaal geschikt voor mensen met de meestvoorkomende voedselallergieën.

Houdbaarheid

Een ander groot voordeel van kruiden en specerijen is de houdbaarheid. Hele kruiden en specerijen gaan ontzettend lang mee. Gemalen varianten gaan minder lang mee maar nog altijd behoorlijk lang. Meestal beginnen ze na ongeveer een halfjaar aan smaak te verliezen. Bij Naturalspices.eu kun je trouwens ook kleine verpakkingen kopen, zodat je sowieso geen problemen krijgt met de houdbaarheid.

Recepten

Er zijn talloze recepten beschikbaar om fantastische gerechten te bereiden met kruiden en specerijen. Van kroketten en frikandellen, tot filet Americain, guacamole en stamppot. De kruiden en specerijen geven een unieke smaak aan deze gerechten en versterken de smaken van de andere ingrediënten die je gebruikt. Je kunt naar hartenlust experimenteren met verschillende gerechten en combinaties zodat je aan elk gerecht je eigen draai kunt geven. En of je nu alleen voor jezelf of voor een grote groep kookt, de recepten zijn eenvoudig aan te passen.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel blijkt zijn kruiden en specerijen in feite onmisbaar in je keuken. Je kunt er geweldige gerechten mee bereiden, waarmee je ook eindeloos kunt variëren. Er zijn kruiden en specerijen voor ieders smaak, en ze zijn nog goed voor je ook. Ga dus snel aan de slag en laat je inspireren op naturalspices.eu.

Comments are disabled.